Най-красивите градове на Испания

Испания е четвъртата по големина страна в Европа. Тя е прочута с богатото си културно наследство, което се отличава и с голямо разнообразие – всяка област в страната има собствен културен облик. Испания има 40 обекта, които са в списъка на ЮНЕСКО. Ето някои от градовете, които задължително трябва да включите в плана си, когато пътувате до страната.

 • Мадрид е столицата на Испания, в която има многобройни забележителности с уникална история. Сред тях са Старият Мадрид, Кралският дворец, Ботаническа градина Парк дел Ретиро, т.нар. „златен триъгълник на изкуството”, включващ Музея на Тисен – Борнемиса, художествената галерия Прадо и Центъра за изкуства на кралица София, както и много други.
 • Барселона е едно от най-забележителните места в Испания и неслучайно е наричан „Перлата на Каталуня”. Градът, както и цялата област, се различават по дух от останалата част на страната. Улица Рамблас, Пристанището на Барселона, Аквариумът, стадион „Ноу Камп”, зоологическата градина, музеят „Пикасо” и проектираните от Антонио Гауди базилика Саграда Фамилия, Парк Гюел, къщи Батийо и Ла Педрера са само малка част от нещата, които ще ви изненадат тук.
 • Гранада, освен, че е един от основните университетски градове, е известен също със своята историческа християнска, мюсюлманска и еврейска архитектура. Тук се намира и дворецът Алхамбра.
 • Севиля е мястото, където можете да се насладите на едни от най-добрите фламенко изпълнения и борба с бикове. Едни от най-известните места в Севиля са катедралата, дворецът Алказар, построен през VII век от Маврите, Златната кула, която е била част от масивна стена около града, днес морски музей, кварталът Санта Круз – най-романтичната част от града с тесни улички, бели фасади и много цветя.
 • Толедо, известен и като „град на три култури” заради дългото съжителство на християни, араби и евреи там. Включен е в списъка на ЮНЕСКО заради голямото разнообразие от архитектурни стилове.
 • Brazil

  Arizona Пътеводител

  Когато живееш в източните райони на страната, идеята за пътуване на запад може да бъде много вълнуващо.

  Прочети повече


  кола пътуване - 7 тайни, за да направите пътуването си Fun и запомнящ

  Car пътуване може да бъде забавно, ако планирате правилно и да се грижи за някои основни неща.

  Прочети повече

  търсене