Най-красивите и известни места във Франция

Безспорно всяко едно кътче на Франция заслужава вашето внимание. Отвсякъде ви залива завидна красота, култура, прекрасна архитектура и несравнима романтика. Наистина е трудна задача да се прецени кое място повече заслужава да бъде посетено, но ето примерен подбор на местата, на които непременно трябва да отидете.

·         Долината на Лоара се намира в централна Франция. Около самата река има над десет замъка, кой от кой по-красиви и впечатляващи.

 • Мон Сен Мишел е приливен остров в Долна Нормандия, на който се намира абатство, посветено на Архангел Михаил. Това е второто по посещаемост място след Париж.
 • Версайският дворец се намира в близост до Париж. Той е тясно свързан с управлението и живота на Луи XIV. Дворецът впечатлява и с изключителните си градини.
 • Ла  Рошел е пристанищен град на западния бряг на страната. Той е известен със своите кули и един от най-големите аквариуми в който можете да видите над 10 000 животински видове от Атлантика, тропическите морета и Средиземноморието.
 • Френската Ривиера е южният бряг на Франция, който е известен с невероятните си плажове. Някои от по-известните градове, разположени там са Ница, който е и най-големият, Сен Тропе, Кан  и Тулон. Има и редица по-малко известни, но също толкова красиви малки градчета.
 • Бордо е прекрасен град в сърцето на прочутия и впечатляващ с размерите си винарски район.
 • Корсика е един малък френски рай. Не толкова натоварен като Френската Ривиера, той предлага едновременно уединение, красиви пейзажи и всичко, от което имате нужда.
 • Париж е място, за което трябва да си отделите поне няколко дни. Айфеловата кула, Нотр Дам, Триумфалната арка, Лувъра, Мулен Руж, Център „Жорж Помпиду” за модерно изкуство, Дисниленд са една много малка част от нещата, които трябва да посетите там.
 • Brazil

  Arizona Пътеводител

  Когато живееш в източните райони на страната, идеята за пътуване на запад може да бъде много вълнуващо.

  Прочети повече


  кола пътуване - 7 тайни, за да направите пътуването си Fun и запомнящ

  Car пътуване може да бъде забавно, ако планирате правилно и да се грижи за някои основни неща.

  Прочети повече

  търсене