Ако искате да живеете пълноценно – гответе здравословно!

Пълноценният и здравословен живот пряко е свързан с храната, която приемаме. Ако искаме да имаме пълен контрол върху храната, която консумираме се налага да си я приготвяме сами. Поради това се нуждаем от някои основни знания за хранителните продукти, тяхната преработка и вкусни и здравословни рецепти за ястия, които да приготвим сами в домашна обстановка.

Първото, което трябва да съобразим е, че нашата диета трябва да е богата на пресни плодове, зеленчуци  и пълнозърнести храни.

Второ, трябва да ограничим употребата на месо и продукти, богати на мазнини ( особено от животински произход).

Трето, продължителната топлинна обработка унищожава витамините и полезните микроелементи. Затова е добре да се наблегне на салатите от пресни зеленчуци, а когато е необходима термична обработка, тя да бъде задушаване, варене или печене на фурна.Най-добрия метод за готвене е да се използва, колкото е възможно по-малко термична обработка.

Четвърто, храната трябва да бъде вкусна и разнообразна. Редуването на различни хранителни продукти по естествен начин ще осигури необходимият на организма хранителен баланс от витамини и микроелементи. Естествено правилото тук е редуването, а не смесването на много хранителни продукти на едно хранене.

Ако се нуждаете от още съвети относно здравословното готвене, както и от вкусни и здравословни рецепти,лесни за приготвяне, можете да посетите сайта: Рецептите от моята кухня.

Приятно и здравословно готвене!

Brazil

Arizona Пътеводител

Когато живееш в източните райони на страната, идеята за пътуване на запад може да бъде много вълнуващо.

Прочети повече


кола пътуване - 7 тайни, за да направите пътуването си Fun и запомнящ

Car пътуване може да бъде забавно, ако планирате правилно и да се грижи за някои основни неща.

Прочети повече

търсене